Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Η... ανισόρροπία των media

Κατά καιρούς έχουμε δηλώσει πως δεν μας αφορά το θέμα της άρσης της ανωνυμίας των blogs μιας και ουδέποτε μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία. Όσοι επέλεξαν να λειτουργήσουν ανώνυμα καλώς έκαναν μιας και οι νόμοι (ή τα κενά των νόμων) το επιτρέπουν. Άλλωστε αν κάποιος θιγεί μπορεί να καταφύγει στην δικαιοσύνη και από κει και πέρα να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι.
Σε αυτό που είμαστε κάθετα αντίθετοι είναι στην οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης, είτε πρόκειται για blog είτε για κάποιο άλλο μέσο. Στο κάτω κάτω όλα άνθρωποι τα χειρίζονται.
Κατανοούμε πως ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να βάλει εναντίον του εργοδότη του στα πλαίσια της ελευθεροτυπίας. Γι αυτό και την δουλειά αυτή την αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι ανταγωνιστών του εργοδότη. Έτσι υπάρχει μία ισορροπία.
Το να βάλουν όμως δεξιότσεποι μεγαλοδημοσιογράφοι εναντίων των αδέκαρων bloggers γιατί ξαφνικά η φωνή των αυτόνομων έχει γίνει πιο δυνατή από την δική τους είναι τουλάχιστον αστείο.
Ή ίσως θα έπρεπε όλοι εμείς οι bloggers να τους παροτρύνουμε να χτυπάνε περισσότερο τα ανεξάρτητα ατομικά ιστολόγια γιατί έτσι προσφέρουν την καλύτερη διαφήμιση και προβολή. Να συνεχίσουν έτσι για να σκάψουν μόνοι τους τον λάκκο τους. Ένα λάκκο που τον ανοίγουν για a blogs αλλά μιας και δεν ξέρουν να κρατούν την ισορροπία τους (όντας προφανώς... ανισόρροποι) ετοιμάζονται να βουτήξουν μόνοι τους μέσα...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More