Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Με αφορμή τις εκλογές της ΕΣΠΗΤ

Προς δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΠΗΤ:

Από το να ενοχλώ στο τηλέφωνο σε κάθε εκλογές (και να σας ξεχνάω όλο τον υπόλοιπο χρόνο, αδιαφορώντας αν ζείτε ή έχετε πεθάνει) προτίμησα να ανεβάσω αυτό το post το οποίο πολύ εύκολα μπορείτε να το προσπεράσετε χωρίς να καίτε εγκεφαλικά κύτταρα (και χωρίς να χρεώνομαι κι εγώ).

Παρασκευή και Σάββατο λοιπόν ψηφίζουμε για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου). Δεν ζητάω την στήριξη γιατί αν γίνει κανά τσαφ και εκλεγώ θα έχω ένα ακόμα μπελά στο κεφάλι μου. Όταν μου έγινε η πρόταση να κατέβω υποψήφιος με την Νέα Κίνηση Δημοσιογράφων το βρήκα σαν μία πολύ καλή ευκαιρία να την «σπάσω» σε εκείνους που ζητάνε την στήριξη μας χωρίς να προσφέρουν τίποτα (παρά μόνο να εξασφαλίσουν τα προσωπικά τους δικαιώματα-συμφέροντα), τους άλλους που παίρνουν τηλέφωνο για να «θάψουν» όποιους έχουν έρθει σε ρήξη μαζί τους και στους… παράλλους που ανεβαίνουν στο πόντιουμ και λένε αερολογίες ή μας τρελαίνουν με χαρτομάνι προβάλλοντας κομματικές και όχι -ανεξάρτητες από πολιτικούς σκοπούς απόψεις.

Απλά θέλω να σας βάλω να σκεφτείτε όταν θα ψηφίσετε. Στηρίξτε όποιον πιστεύετε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κλάδου και κατ επέκταση τα δικά σας. Αφήστε παρατάξεις, συνδυασμούς κλπ κλπ κλπ και διαλέξτε πρόσωπα. Για τα παλιά μέλη του Δ.Σ κουτσά στραβά ξέρετε τι έχουν προσφέρει, οπότε μπορείτε να κρίνετε. Από τους νέους τι να σας πω; Ας ελπίσουμε ότι θα έχετε καλή διαίσθηση.

Παναγιώτης Ι. Καλογεράκος

Blogger (α, ναι και δημοσιογράφος)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More