Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Αντίο Σωτήρη



Ένας σπουδαίος ηθοποιός δεν είναι πια κοντά μας. Οι πύλες του παραδείσου άνοιξαν να τον υποδεχθούν τον Σωτήρη Μουστάκα ανήμερα των επετείων των θανάτων του Ντίνου Ηλιόπουλου (2001) και του Τζιάκομο Καζανόβα (1798).

Παραθέτουμε το email που έστειλε ο φίλος του blog, ΒΑΡΟΝΟΣ:


Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο δημοφιλής ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Σωτήρης Μουστάκας.
Ο ηθοποιός στη διάρκεια πρόβας στο θέατρο, την Κυριακή, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Εισήχθη επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου του 2007. Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Συλληπητήρια μηνύματα
«Ο Σωτήρης Μουστάκας, μέσα από την μακρόχρονη πορεία του, άξιος συνεχιστής της Αρχαίας σάτιρας, με το γνήσιο ταλέντο του και τον προικισμένο του χαρακτήρα, έδινε στην έννοια της ψυχαγωγίας την αρχαιοελληνική της σημασία» τόνισε στο συλληπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.
Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν ένας από τους σημαντικότερους κωμικούς ηθοποιούς που ανέδειξε η Ελλάδα και η Κύπρος. Υπηρέτησε τη δραματική τέχνη με συνέπεια και ανεπιτήδευτη ευγένεια, διδάσκοντας με το παράδειγμά του την πραγματική ετυμολογία της λέξης "ηθοποιός" στις νεότερες γενιές των συναδέλφων του. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή μέσα από τους αξέχαστους ρόλους που ερμήνευσε στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Ο υπεύθυνος Πολιτισμού, Αθλητισμού και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Σωτήρη Μουστάκα: Ο Σωτήρης Μουστάκας υπηρέτησε τον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο, την επιθεώρηση με μεγάλη επιτυχία. Καλλιτέχνης με αίσθηση του χιούμορ, ευγενής και αγαπητός σε όλους. Στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε στην Κύπρο το 1940 και, από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, εργάσθηκε στην Ελλάδα έχοντας πολλές εμφανίσεις στο θέατρο και, σε μικρότερο βαθμό, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ερμήνευσε κυρίως κωμικούς ρόλους. Ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου.



Την ερχόμενη Παρσκευή (8/6) η εφημερίδα ΣΤΑΜΠΑ θα αναδημοσιεύσει την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο κορυφαίος ηθοποιός όπου μεταξύ άλλων κατακεραυνώνει ανθρώπους του χώρου αλλά και της πολιτικής. Ρίγη όμως προκαλεί η ατάκα του: "Όταν πεθάνω θα λένε: Καλός ηθοποιός αλλά δεν εκμεταλεύτηκε το ταλέντο του".

1 σχόλια:

Μπράβο σας που θυμηθήκατε τον μεγάλο μας αυτόν ηθοποιό και άνθρωπο Σωτήρη Μουστάκα, καλό του ταξίδι...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More