Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Περί κουτιού της Πανδωρας και blogs


Προς κύριο Βαξεβάνη

Μέχρι πρότινος η εκπομπή σας "Το κουτί της Πανδώρας" είχε δώσει πολύ θετικά δείγματα δημοσιογραφικής δουλειάς. Αν και αρκετοί σας έδωσαν συγχαρητήρια για τον τρόπο που προσεγγίσατε το θέμα των blogs, δυστυχώς από αυτό εδώ το post δεν θα εισπράξετε και νέα.
Ενδεχομένως η κριτική να είναι αυστηρή. Όμως ένας blogger δεν γίνεται να κρίνει το ίδιο με κάποιον που δεν παρακολουθεί blogs και απλά ακούει για τον ντόρο που γίνεται γύρω από αυτά.

Ως έμπειρος και καλός δημοσιογράφος θα έπρεπε να είχατε διαχωρίσει εξ αρχής το ζητούμενο του αφιερώματος σας.
Με τι ακριβώς θέλατε να ασχοληθείτε;
Με το τι είναι blogs;
Ποιά είναι η ιστορία των blogs, πως ξεκίνησαν και πως εξελίχθηκαν;
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με τα blogs;
Τι κατηγορίες blogs υπάρχουν;
Ποιά είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της έξαρσης των blogs;
Τι ιδιαιτερότητες έχουν τα blogs;
Απειλούν την παραδοσιακή δημοσιογραφία τα blog;
Πως γίνεται ένα blog να έχει μεγαλύτερη επισκεψημότητα από ένα portal

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα αποτελούν ταυτόχρονα και διαφορετικά θέματα που χρίζουν μεγάλη συζήτησης και όχι στριμόγματος σε τρία τέταρτα ίσα ίσα για να έχουμε ένα θέμα που πουλάει.

Δυστυχώς η εκπομπή που στήσατε ήταν εντελώς επιφανειακή και καθόλου ενδεικτική της σημερινής κατάστασης στην blogoσφαιρα.

Είναι δυνατόν από ένα τέτοιο αφιέρωμα να απουσιάζει η επίσημη έρευνα σχετικά με τις ηλικίες των bloggers, τι επίπεδο μόρφωση έχουν, σε ποιό κλάδο εργάζονται κλπ;


Θα ήταν πολύ πιο σωστό να ξεκινούσατε μία σειρά εκπομπών ώστε να ερευνήσετε σωστά το φαινόμενο και να ενημερώσετε τον κόσμο όπως οφείλει ένας ρεπόρτερ που σέβεται το λειτούργημα του: ολοκληρωμένα.




1 σχόλια:

Δυο παρατηρήσεις..
1) η εκπομπή ήταν ακριβώς όπως ασχολείται ο μέσος Έλληνας (δηλ. το 80% του πληθυσμού) με οτιδήποτε (απο την διαπαιδαγώγιση του παιδιού του, το διάβασμα, τη δουλεία του μέχρι και την διακυβέρνηση του κράτους), δηλαδή "πασαλλήματα", "προχειράντζα"
2)Αν αρχίσει κάποιος μια σειρά εκπομπών για τα blogs, σκέψου τι πρέπει να γίνει για ποιο κοινοφελώς σημαντικά θέματα. (δεν διαφωνώ με την πρότασή σου, απλά δεν τη βρίσκω εφικτή).

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More