Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

Παιχνίδι μουσικών γνώσεων...

Τα clopy paste της Eurovision


Άρθρο από την εφημερίδα ΣΤΑΜΠΑ, by Rangel


Ο κλέψας του κλέψαντος ήταν η φετινή Eurovision τόσο στις εμφανίσεις όσο και στην μουσική. Οι περισσότερες αποστολές προσπάθησαν να αλιεύσουν πόντους πατώντας σε επιτυχίες του παρελθόντος.

Ρωσία
Το τραγούδι τους των σέξι ρωσίδων Serebro ΑΝΕΤΑ μπορούμε να πούμε ότι είχε ίδια μουσική με το «Don’t call me baby». Καρμπόν για τους παλιούς, copy paste για τους νεότερους…

Σλοβενία
Η εισαγωγή θυμίσε πολύ το «2 μέρες μόνο» που τραγούδαγε η Γαλάνη και ακουγόταν στην ομώνυμη σειρά.. Ενώ στο ρεφρέν η τραγουδίστρια κατέβαλλε πολύ, πολύ μεγάλες προσπάθειες για να μιμηθεί την τραγουδίστρια των Nightwish αλλά ( εννοείτε!! ) άδικα…

Μολδαβία
Επίσης η Μολδαβία (γνωστή και ως Μις σκίσιμο στο παντελόνι) ακολούθησε την ίδια τακτική όσο αφορά στην μουσική και το τραγούδι της μας θύμισε τους After Forever. Ενώ η εισαγωγή του, κατά ένα περίεργο λόγο έμοιαζε υπερβολικά με την «Αντίστροφη μέτρηση» του Καρβέλλα και της Βίσση!!!

Τουρκία
Είχαμε τις κλασσικές χορευτικές εμφανίσεις του στυλ Ρουβάς, Σερτάμπ ή και συνδυασμό αυτών των δύο! Παράδειγμα είναι η Τούρκικη συμμετοχή που στην εμφάνιση της συνδύασε και τα δύο και για πολλούς ( όχι όλους όμως! ) αρκετά καλά ώστε να ανέβει στην τέταρτη θέση (βέβαια αν δείτε το πώς χορεύει ο Κενάν και ο Τσαλίκης, άντε τρέξτε να βρείτε τις διαφορές). Πειράζει που η εισαγωγή του τραγουδιού τους μας θύμισε πάρα πολύ την εισαγωγή των Alphavill στο Big in Japan με μοναδική διαφορά ότι στο δεύτερο κυριαρχούσαν τα πλήκτρα και όχι τα κρουστά; Πειράζει…;

Πολωνία
Έντονο θηλυκό-σεξουαλικό στοιχείο είχε και η λολίτα της Πολωνίας που τραγουδούσε «Jet Set». Απλά βάλτε το τραγούδι στο cd player και πάνω στο ρεφρέν ανατρέξτε στον παλιό ρυθμό με τους στίχους «lets get this party started». Ίδιο κι απαράλλακτο!

Δανία
Το επόμενο σουξέ των gay clubs αλλά κυρίως των drag shows (και αυτό το λέμε χωρίς ίχνος ειρωνείας), το «Drama Queen» της DQ από τη Δανία πατάει πάνω στο μοτίβο του «Its Raining Men» στην πιο ντίσκο εκτέλεση. Πάντως, η παρουσία του πρώην αστυνομικού, παντρεμένου με άντρα, ήταν πολύ πιο straight από άλλες εμφανίσεις που είδαμε τόσο φέτος όσο και προηγούμενες χρονιές κι ακόμα απορούμε γιατί η Τατιάνα Στεφανίδου που είχε κάνει τις τρανσέξουαλ μόνιμους θαμώνες των εκπομπών της τα προηγούμενα χρόνια, το έπαιζε φέτος τόσο σοκαρισμένη από τον Δανό…

Λετονία
Μας ενημέρωσαν ότι πέρασαν πρώτοι από τον ημιτελικό. Στον τελικό όμως βάλτωσαν. Ο λόγος για τους Λετονούς που την είδαν Λουτσιάνο Παβαρότι, Πλιάθιδο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας επί δύο, μιάς και αυτοί ήταν συνολικά έξι. Ούτε η Ιταλική γλώσσα τους βοήθησε σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις κάποιων Ελλήνων Γιουροβιζιονολόγων.

Σκόπια
Για τα Σκόπια τι να πει κανείς; Μία χώρα χωρίς ιστορία, εθνικό στοιχείο, κουλτούρα που προσπαθεί να βουτήξει ότι μπορεί από την Ελλάδα γυρνώντας την πλάτη στο μόνο στοιχείο που πράγματι διαθέτει, το σλάβικο. Αφού λοιπόν οι… φίλοι γείτονες επιχείρησαν να κλέψουν το όνομα της Μακεδονίας, οικειοποιήθηκαν το άστρο της Βεργίνας και βάφτισαν –στην φαντασία τους- σκοπιανούς τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα, τώρα έχουν βάλει στο μάτι το… -αν έχουν το Θεό τους!- «Σι νάι νάι». Ένας στίχος που επί της ουσίας δεν σημαίνει τίποτα αλλά είναι μέρος διαχρονικού Ελληνικού άσματος, πρωταγωνίστησε τόσο στο φετινό τραγούδι των Σκοπίων όσο και στο περσινό! Προφανώς είναι του σκεπτικού «Πες, πες, κάτι θα μείνει».

2 σχόλια:

Ektos topou kai xronou merikoi apo tous paralirismous to ti thimizei ti kai poion .

Της Ρωσίας μου θύμιζε και κάτι άλλο... Κατά τα άλλα τσέκαρα κάμποσα από αυτά που λέτε και έχετε δίκιο ότι έχουν ομοιότητες.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More