Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τι απέγιναν οι νικητές -και οι λοιποί παίχτες -των ριαλιτι…


Ας κάνουμε μια μικρή τηλεοπτική περιοδεία... σε πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης που υπερεκτέθηκαν στο γυαλί, ξεπουλώντας και την ίδια τους την ψυχή, μας απασχόλησαν τα μάλα και μετά σαν στυμμένες λεμονόκουπες «πετάχτηκαν» στον κάλαθο των αχρήστων....με λίγες εξαιρέσεις. Λατρεμένες μου κυρίες και λατρεμένοι μου κύριοι, οι «ήρωες» των रिअलिटी shows...

*2001, Big Brother: Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 εξασφαλίζει τα δικαιώματα του reality, καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 750 εκατ. δραχμών. Η εκπομπή αρχίζει να προβάλλεται τον Σεπτέμβριο. Οι δώδεκα συγκάτοικοι κλείνονται στο «σπίτι» κάπου στην Παιανία....και χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ, «Μικροί ήρωες της καθημερινότητάς μας». Αλήθεια είναι, αλλά αλήθεια μισή. Μικροί κατασκευασμένοι ήρωες, μικροί αναλώσιμοι ήρωες, που έρχονται από το πουθενά, που διακρίνονται επειδή δέχονται να εκθέσουν την έγκλειστη «καθημερινότητά» τους σε 24ωρη βάση. Oι παίκτες (αυτό)κουρντίζονται ώστε να λένε εξυπνάδες,να κάνουν τούμπες, να το παίζουν χαριτωμένοι, γενικώς να «βγάζουν» ό,τι καλύτερο ή μάλλον ό,τι πιο «πιασάρικο» έχουν μέσα τους. Μέσα, συμβαίνουν όλα αυτά...και έξω από το στούντιο, διαμαρτυρόμενοι τηλεθεατές αφήνουν σκουπίδια.


Στο πρώτο Big Brother, νικητής ανακυρήσσεται ο Γιώργος –Τσάκας- Τριανταφυλλίδης. Κυκλοφορεί δίσκο με ποντιακά (το Με Αγάπη Τσάκας). Το 2004 γίνεται πρωτοσέλιδο στην Espresso: Σε απόγνωση ο Τσάκας: «Είμαι άνεργος, δεν με παίρνουν σε καμία δουλειά!» Ακολουθούν κι άλλες συνεντεύξεις σχετικά με το ότι ξόδεψε τα λεφτά του BB και είναι πάμφτωχος. Σήμερα ζει στο χωριό του, στη Νέα Νικομήδεια Βέροιας, και ασχολείται με τις αγροτικές καλλιέργειες. Εξακολουθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Πρόδρομο, ο οποίος μετά τη συμμετοχή του στο «Big Brother» έβγαλε επίσης δίσκο και στη συνέχεια για 3 χρόνια συνεργαζόταν με τη Μαριέττα Χρουσαλά στην πρωινή εκπομπή «Η Ελλάδα παίζει». Σήμερα ο Πρόδρομος έχει κάνει πάλι στροφή στο τραγούδι και εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο των βορείων προαστίων.



Από το πρώτο reality της ελληνικής τηλεόρασης, ξεχωρίζει και η Μαίρη Σκόρδου. Οι μετοχές της εκτινάσσονται από τη στιγμή που κυκλοφορεί η φήμη ότι έκανε έρωτα με τον Πρόδρομο στο κοτέτσι την ώρα που δεν κατέγραφαν οι κάμερες. Μετά την αποχώρησή της, αρχίζουν οι τολμηρές φωτογραφήσεις - το είχε το κορίτσι। Ακολουθεί η πρόταση για παρουσίαση της καθημερινής εκπομπής B&B στο Star, η οποία ασχολείται με τις εξελίξεις στο Big Brother 2 και το Bar...γρήγορα η εκπομπή μετακινείται στην ζώνη του Σαββατοκύριακου, εως ότου εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, παίρνει σβάρνα τα κλαμπς και τα μπαρς ανά την Ελλάδα όπου κάνει τη γλάστρα, μέχρι τη στιγμή που κάποιος - κάνει το λάθος και -της δίνει μικρόφωνο. Αυτό ήταν, ένα αστέρι γεννήθηκε. Κάθε καλοκαίρι θα τη συναντήσετε στα διάφορα πανηγύρια, σε πόλεις και χωριά, με τις αφίσες της να κωλούνται σε δέντρα και πινακίδες πάνω από αυτή της Στέλλας Μπεζαντάκου। Μπορεί και να εμφανίζεται σε κέντρο στην επαρχία, το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω...
Στο ΒΒ1, ο παρουσιαστής-ψυχολόγος Ανδρέας Μικρούτσικος, κάνει το καλό και βοηθά τη Δώρα Αρχοντάκη, να κυκλοφορήσει το 2002 το πρώτο και μοναδικό της cd, με τίτλο "της αγάπης σημάδια" σε στίχους δικούς του। Το 2006, η "αοιδός" κάνει την εμφάνισή της στα μεσημεριανά, καταγγέλοντας σεξουαλική παρενόχληση από ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της επαρχείας και - ώ, τι σύμπτωση- την ίδια περίοδο κάνει αποκαλυπτική (προς το γυμνή) φωτογράφηση για το περιοδικό Maxim। Ακόμα δηλώνει τραγουδίστρια και εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα της επαρχίας...



Στη δεύτερη εκδοχή του Big Brother, σάλο προκαλεί η Κύπρια παίκτρια Φραντσέσκα Μελά.
Όχι τόσο με τη σέξι εμφάνιση της αλλά και με το ότι ήταν μια ανύπαντρη μητέρα, 23 μόλις χρόνων τότε. Η Φραντσέσκα και τα "φιλούθια" της, κάνουν καριέρα με sexy φωτογραφήσεις και αποτυχημένες προσπάθειες για καριέρα στο τραγούδι. Που είναι σήμερα η ζουμερή Κύπρια; Ελπίζω -για το καλό όλων μας -σπίτι της!

Mετά από το Big Brother ήρθε η σειρά του Fame Story που το πρώτο με παρουσιάστρια την Ναταλία Γερμανού δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο όσο το δεύτερο.



*2002 Fame Story 1:Ο νικητής του «Fame Story 1» Νότης Χριστοδούλου μπορεί να μην κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα στο τραγούδι, αφού κυκλοφόρησε μόλις ένα δίσκο, το «Έρωτας είναι»-με μέτρια απήχηση - κατάφερε όμως να εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο μέσα από την TV. Φέτος συμμετέχει στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους», με τους Γιώργο Τσαλίκη, Μαρία Ηλιάκη, Νίκο Μουτσινά και Δήμητρα Αιγινίτη. Παλιότερα συμμετείχε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, όπου άλλαζε διακόσμηση στα σπίτια τηλεθεατών, ενώ αντίστοιχου concept ήταν η εκπομπή που παρουσίαζε ο ίδιος στο Star, το «Σιγά τον πολυέλαιο». Οι μεγάλοι νικητές του "Fame Stοry 1", αναμφισβήτητα είναι η Ραλλία Χρηστίδου και ο Θάνος Πετρέλης, που ουσιαστικά "άνοιξε" και τον δρόμο της επιτυχίας στους δεύτερους των reality. Στην επικαιρότητα παραμένει και ο Νίνο, ενώ από το ίδιο talent show "βγήκε" και η Ελεάνα Παπαιωάννου.



*2002 Bar: Τον Ανδρέα Παρασχάκη τον θυμάστε; Ο υπερφυσικός μπεμπές,πέρασε ένα διάστημα από το πρωινό του Mega, στη συνέχεια κυκλοφόρησε ένα βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής, ενώ τον είχαμε δει και στο πεντάλεπτο απογευματινό παιχνίδι «Super Game». Σήμερα αγνοείται από τα τηλεοπτικά και άλλα δρώμενα! Στο ίδιο ριάλιτι γνωρίσαμε και τη Στέλλα Μπεζαντάκου, που προσπαθεί μέχρι σήμερα στο τραγούδι, τον Γιώργο Νάιδα, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, αλλά και τους Λορέντζο Καριέρε και Γιώργο Ελευθερά, που δημιούργησαν το συγκρότημα Φίλοι για πάντα, το οποίο για ένα διάστημα είχε σημειώσει επιτυχία.

*2003 Mission: Νικητής ο Στέφανος Κοκολογιάννης. O κρητικός («που δεν έλεγε ψώμματα») είχε ένα σωρό κουτσομπολίστικα προβλήματα μετά τη νίκη του.Εκείνη την εποχή η ζωή του άλλαξε εντελώς, γιατί εκτός από τη δημοσιότητα, έζησε και
έναν μεγάλο έρωτα. Το ειδύλλιό του με την Ελισάβετ, μία κοπέλα που εργαζόταν στην
παραγωγή του «Mission», διέρρευσε στα media.
Αργότερα έγινε γνωστό ότι οι δυο τους απέκτησαν και ένα παιδί. Ομως, η μοίρα δεν
ήθελε να ανέβουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας. Χώρισαν και αργότερα ξανάφτιαξαν τις ζωές τους. Ο Στέφανος επέστρεψε στην Κρήτη, απέκτησε το δικό του λεωφορείο κι έπιασε
δουλειά στα ΚΤΕΛ. Παράλληλα, ο έρωτας χτύπησε ξανά την πόρτα της καρδιάς του.
Εγινε ζευγάρι με την όμορφη Τάνια, η οποία έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο το παιδί του το 2007. Τότε όμως το ζευγάρι δέχτηκε το πιο σκληρό χτύπημα της μοίρας: το μόλις λίγων ημερών παιδάκι τους «έφυγε» ξαφνικά. Πρόσφατα μάλιστα το όνομά του ενεπλάκει και σε καταγγελία για ξυλοδαρμό, εναντίον της πρώην συντρόφου του, αλλά και σε υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας 50χρονου επιχειρηματία στη Κρήτη.Ο ίδιος, βέβαια, αρνείται κάθε εμπλοκή του στην δολοφονία και κατηγορεί τους αστυνομικούς ότι έχουν στήσει «πλεκτάνη» εναντίον του, επειδή δεν έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν την υπόθεση.
@Μετά τη νίκη του ο Στέφανος πήρε μέρος ως κομπάρσος στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «El Greco», που κέρδισε κοινό και κριτικούς σε διεθνές επίπεδο.

* 2003 Wall: Το Wall δεν το κέρδισε ούτε το Γωγουλίνι, ούτε ο Βελέντζας που θα έχτιζε μοναστήρι, ούτε οι Σίσσυ- Τζώρτζης, Δεβόρα – Γιάννης, Κλεάνθης, Καρκαβίλας, Πατρίτσια, ούτε καν η star Ρούλα Βροχοπούλου. Το κέρδισε o Θοδωρής Ισπόγλου. Η τύχη του ανθρώπου με το σπινθηροβόλο βλέμμα μετά το reality, αγνοείται εντελώς. Φημολογείται ότι ήταν σε κατάθλιψη λόγω έρωτα για το Γωγουλινι( που έχασε κιλά και το έριξε στο τραγούδι κι αυτή, ζευγάρωσε με τη θυγατέρα του Γιάννη Φλωρινιώτη)) και ότι δεν δουλεύει πια και τρωει από τους τόκους και τις επενδύσεις.



Εδώ έκανε τα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα, η συνταξιούχος αεροσυνοδός Ρούλα Βροχοπούλου ( μη το θυμάμαι το "συνταξιούχος" αυτό το δύσκολο καιρό). Κατάφερε να συμπλακεί με όλους τους συμπαίκτες της (εξαιρείται ο Γιώργος Βελέντζας). Οι επαναλαμβανόμενες απόπειρές της να παντρευτεί τον Κλεάνθη Τριανταφυλλόπουλο έπεσαν στο κενό και έτσι στράφηκε στον Φραν με το γνωστό άδοξο φινάλε που είχε ο γάμος της. Αναζητείται εκπομπή όπου να μην έχει ξεσπάσει σε λυγμούς. Αξέχαστα περιστατικά, η ανταλλαγή ύβρεων με την παίκτρια τού «The Wall» Χριστίνα Κιούση, το ταξίδι της στην Αλβανία, το κυνήγι στη φίλη τού Φραν, που δούλευε σε καφετέρια, και η ερμηνεία της ως νέα Αλίκη Βουγιουκλάκη.

*2003 Survivor: νικήτρια η Ευαγγελία Δεμερτζόγλου. Εκανε γυμνή φωτογράφιση, κοσμική ζωή και στη συνέχεια κατήγγειλε το Mega που έδινε, λόγω εφορίας, λιγότερα χρήματα. Ακόμη τη θυμούνται τα πάνελ των μεσημεριανών εκπομπλων, όταν έχουν θέμα για reality ή -αποτυχημένες -πλαστικές...
Ο Ηλίας Βαλάσης, αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού, παίκτης του Survivor, ήρθε αντιμέτωπος με το Ναυτοδικείο γιατί έμεινε 55 μέρες στη Μαλαισία. Οι συμπαίκτες του, διά της ψήφου τους, τον έβγαλαν από το «παιχνίδι» και ο βατραχάνθρωπος των ΟΥΚ έπεσε στην άμμο κλαίγοντας και φωνάζοντας «κάποιοι πρόδωσαν τον Χριστό για τριάκοντα αργύρια». Ηθελε να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 200.000 ευρώ, για να βοηθήσει, λέει, έναν ανάπηρο φίλο του. Κάποιοι φίλοι του εδώ στην Αθήνα φέρονται να ξυλοκόπησαν την Ελληνοκαναδέζα μπασκετμπολίστρια Ορθούλα Παπαδάκου, (κοσμική και ένα φεγγάρι στο πλευρό του Φερεντίνου στο Star), θεωρώντας την υπαίτια για τον αποκλεισμό του Ηλία. Αυτός βέβαια που πραγματικά ήταν ο κερδισμένος της όλης υπόθεσης, είναι ο Σπύρος Σούλης,που με τη παρουσία του στο τηλεπαιχνίδι επιβίωσης. κατάφερε να γνωριστεί με τους κατάλληλους ανθρώπους και να θέσει τις βάσεις για να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του. Αφού ξεκίνησε με τα θέματα διακόσμησης στον «Ομορφο κόσμο», και έκανε και το πολύ πετυχημένο «Αλλαξέ το» στον ALPHA, σήμερα βρίσκεται "Με το δεξί" στον Ant1.

*2003 Πάρτι: ( Ποιός το θυμάται; Εγώ λατρεμένα μου). Νικήτρια η Μαρία (Λάρα) Τσολάκη. Η Λάρα (και αυτοεπονομαζόμενη) κουκλάρα, κέρδισε στο πιο αποτυχημένο reality όλων των εποχών (πέρα από το Gym). Φημολογείται πως κέρδισε επειδή οι γονείς της πήραν στεγαστικό δάνειο και το "έριξαν" όλο στη ψηφοφορία. Το 2005 στο site της έγραφε επί λέξει: «2 χρόνια από τη σαρωτική νίκη της η Λάρα μας έγινε νονά!»






*2004 Fame Story 2:Μπορεί το Fame Story 1 να ήταν η τηλεοπτική μήτρα (ok that sounded creepy) της πρώτης rebellious bitch σε reality -της περίφημης Άσπα Τσίνα που δημιούργησε σχολή για μελλοντικές θρασύτατες επαρχιώτισσες με καλλιτεχνικές φιλοδοξίες - μπορεί στο Fame Story 3 η ιστορία με τον Χατζηστεφάνου να αποτελεί από μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ιδιωτικής τηλεόρασης (το Fame Story 4 oύτε να το χέσουμε), αλλά αντικειμενικά το Fame Story 2 είχε όλο το πακέτο. Κατ΄αρχήν, για το ειδύλλιο Καραφώτη-Λύτρα, αλλά και για το ότι ήταν το πιο "παραγωγικό" αν θυμηθεί κανείς τους τότε "έγκλειστους". Μάρω Λύτρα, Κώστας Καραφώτης, Κώστας Κούντος, Νάνσυ Αλεξιάδη, Γιώργος Χρήστου...
Νικήτρια, φυσικά, η Καλομοίρα Σαράντη. Εκανε δύο δίσκους, έπαιξε την κόρη του Γιάγκου Δράκου στη «Λάμψη»,έγινε και συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου, μέχρι και στη Eurovision πήγε το κορίτσι μας κι έσκισε. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, ενώ έκανε και ένα guest στο "Dancing With The Stars"...Ο Κώστας Μολτσίδης, γνωστός και ως «Lava», μπορεί να έφυγε νωρίς από το «Fame Story 2», αλλά συνέχισε να ασχολείται με την r ‘n’ b μουσική και φέτος σημείωσε επιτυχία με το τραγούδι «Τώρα», στο οποίο συμμετέχει και η Κατερίνα Στικούδη. Από το ίδιο reality αναδείχθηκε και ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, με την αισθαντική φωνή, που για ένα διάστημα έκανε βήματα στο τραγούδι, αλλά στη συνέχεια τον χάσαμε!

*2004, Eurostar, νικητής ο Απόστολος Ψυχράμης. O πιο "γκαντέμης" νικητής. Κέρδισε την πρώτη θέση στο τάλεντ σόου της ΕΡΤ για να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision '04, αλλά τον αντικατέστησαν με τον Ρουβά.

*2004-5, Fame Story 3: Αν και εκείνος που ξεχώρισε και έφτασε να παρουσιάζει μέχρι και τον "Πρωινό Καφέ" στον Ant1 είναι ο Γιώργος Λιανός ( με τηλεοπτική παρουσία και στο πρωινό του Σαββατοκύριακου στον Ant1, στο πλευρό της Σοφίας Αλιμπέρτη) νικητής ήταν ο Περικλής Στεργιαννούδης.
Το αγόρι που μεγάλωσε στη Γερμανία, ο νεαρός με τα μαύρα μαλλιά και τα μπλε μάτια, μπορεί να βγήκε 11 φορές προτεινόμενος στο «Fame Story 3», αλλά τελικά αυτός αναδείχθηκε νικητής! Έκανε κάποιες δισκογραφικές απόπειρες και ένα ντούετο με την Ειρήνη Μερκούρη, κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κάποιες εμφανίσεις σε ψυχαγωγικές, τηλεοπτικές εκπομπές ως τραγουδιστής, αλλά λίγο καιρό μετά γύρισε πίσω στη Γερμανία. Εκεί ετοίμασε ένα CD και μέχρι το 2008 εμφανιζόταν σε νυχτερινά κέντρα της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας. Σήμερα αγνοείται η τύχη του!Από το «Fame Story 3» αναδείχθηκαν και οι, Αντρέας Κωνσταντινίδης, που έκανε μάλιστα ένα ντουέτο-έκπληξη με την Τζούλια Αλεξανδράτου, και Κωνσταντίνος Αργυρός, τον οποίο βλέπουμε συχνά σε γνωστές πίστες.
Στο ίδο reality, γνωρίσαμε και μια χαρακτηριστική φιγούρα, τον Αγαμέμνονα Πορφυρογέννητο. Σήμερα ο Αγαμέμνονας έχει φτιάξει μια ροκ μπάντα, ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ως τραγουδιστής με τη συνοδεία πιάνου. Έχει δημιουργήσει ένα CD, αλλά ψάχνει δισκογραφική εταιρεία για να το κυκλοφορήσει στην αγορά. αυτοβελτίωσης. Το Fame Story 3 με παρουσιάστρια την Τατιάνα Στεφανίδου, θα μείνει στην ιστορία βέβαια περισσότερο για το "ξεκατίνιασμα" της Τάτι με τον Μουρατίδη και του Χατζηστεφάνου με την Μπόκοτα...Ξεχωρίζει και η Νάνσυ Αλεξιάδου, που για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνει καριέρα στο τραγούδι...

* 2005 Dream Show 1 -The Theatre: Παρουσιαστής ο Ανδρέας Μικρούτσικος και νικητής ο Αντρέας Γεωργίου: απασχόλησε τα μέσα με το οικογενειακό δράμα του κι ενώ περίμενε κανείς ότι ο Alpha θα τον έβαζε σε κάποια σειρά, εξαφανίστηκε.

*2006 Fame Story 4:Με παρουσιάστρια την Σοφία Αλιμπέρτη ο Λεωνίδας Μπαλάφας που κέρδισε στον τελικό, δεν έχει κάνει καμιά δισκογραφική δουλειά. Αντίθετα, η Χριστίνα Κολέτσα, τα πηγαίνει μια χαρά.

*2006 Dream Show: Η Αμαλία Αυγουστάκη αναδείχτηκε νικήτρια και έβγαλε ένα cd-single χωρίς επιτυχία. Την ίδια χρονιά ανάμεσα στους παίχτές είναι ο Διονύσης Μακρής, η Όλγα Βενετσάνου,ο Θάνος Τζάνης, και ο Νίκος Απέργης.

*2007 Dream Show 2: Ο Νίκος Οικονομόπουλος κέρδισε το έπαθλο...Και τα "αυτιά" μας και τις "καρδιές" μας...Γι΄αυτό και τα πάει περίφημα το ξανθό αγόρι!


http://www.blogotsarka.gr/?p=27737

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More