Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Λουκέτο στο Exodos - Νέο έγκλημα ΑΝΤ1

Τίτλοι τέλους πέφτουν αυτή την ώρα σε ένα από τα πάλαι ποτέ κορυφαία περιοδικά, το Exodos. Η Δάφνη Επικοινωνίες που εκδίδει το περιοδικό και κατ επέκταση ο ΑΝΤ1 στον όμιλο του οποίου ανήκει η Δάφνη, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να στηρίξουν ένα τίτλο που θα μπορούσε να είναι χρυσάφι στα χέρια κάποιου ικανού διαφημιστικού τμήματος και διεύθυνσης.

Περίπου είκοσι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά μέσα στις γιορτές.

Φαίνεται πως ο ΑΝΤ1 συνεχίζει την πολιτική συρρίκνωσης. Ειδικά στην περίπτωση της Δάφνης Επικοινωνίες, οι ενέργειες του ήταν εγκληματικές από την πρώτη στιγμή που την είχε πάρει στα χέρια του. Τα πρώτα χρόνια έβλεπε τον εκδοτικό όμιλο σαν τελευταίο τροχό της αμάξης και εστιάζε στο να έχει καλές σχέσεις με ανταγωνιστικές εταιρείες θεωρώντας ότι η δική του ήταν απλά υποχρεωμένη να κάνει λάντζα. Κοινώς, αντί να φροντίζει τα καλά πρόσωπα του καναλιού να παίζουν στα περιοδικά του, τα έδινε στον ανταγωνισμό. Για το μαγαζάκι του έδινε... απλόχερα ότι περίσσευε και δεν το ήθελε κανένας άλλος.

Όταν το 2005 έδωσε το 50% σε γερμανικό όμιλο άρχισε η κατάρρευση. Οι Γερμανοί μη γνωρίζοντας την Ελληνική αγορά εμπιστεύθηκαν Έλληνες αμφιβόλου... ρόλου. Αποτέλεσμα; Μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων που με τον κόπο και τα ξενύχτια τους έκαναν την εταιρία και τα περιοδικά της να στέκονται γερά απέναντι στον ανταγωνισμό χωρίς την απαραίτητη στήριξη είτε από το εμπορικό τμήμα είτε από το κανάλι-ναυαρχίδα.

Οι Γερμανοί αφού πλήρωσαν ένα κάρο αποζημιώσεις (και ποιος ξέρεις πόσες άλλες τρύπες μπάλωσαν) σήκωσαν τα χέρια ψηλά και έδωσαν πίσω στον ΑΝΤ1 το ποσοστό τους. Οι τότε εξαγγελίες του αντιπροέδρου του ομίλου για... ανάσταση της Δάφνης, για νέα εποχή και άλλα τέτοια... "επιβεβαιώθηκαν" (σσ αυτό είναι ειρωνικό) με κλεισίματα ή πωλήσεις των τίτλων που έκαναν την Δαφνη να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές εταιρίες έχοντας ξεκινήσει από ένα γραφειάκι στην Σωκράτους δίπλα από τις πιάτσες.

Και όπως φαίνεται ο κατήφορος συνεχίζεται...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More