Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Λογια πραγματικα μεγαλων αντρων


Για να πω την αλήθεια, όταν αναρτούσα την παραπάνω εικόνα στο blog και στο οπισθόφυλλο του έκτακτου τεύχους, δεν είχα υπόψιν μου την ακόλουθη δήλωση του Τσε που ποσταρε πριν λίγο και το troktiko:

«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου. (…) Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους»


Δυστυχώς σήμερα τις κουκούλες δεν τις φοράνε μόνο αυτοί που νομίζουν ότι είναι επαναστάτες, αλλά και οι "κότες" που τους κατευθύνουν γιατί δεν έχουν τα μπαλάκια να προτάξουν τα στήθη τους.

Ps
Τα λόγια του Ισοκράτη περί Δημοκρατίας έχουν γίνει μόδα τις τελευταίες μέρες και δεν είναι λίγοι εκείνοι εκείνοι που σπεύδουν να πουν ότι τα είχαν βάλει πριν τον "Ελεύθερο Τύπο". Παιδιά, μην τρώγεστε, μας είχε προλάβει ο ίδιος ο Ισοκράτης πριν 2350 περίπου χρόνια.
Ας μην κάνουμε τις διάνοιες με δανεικά εγκεφαλικά κύτταρα.

2 σχόλια:

καλά... πάρε κι εσύ μια δόση "ΕΤ-ικού Ισοκράτη" :

Ισοκράτης και ελληναράδες: Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας»
http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

Αφου έκανες τόσο... μεγάλη έρευνα γιατί ανάρτησες μόνο ένα απόσπασμα;
Πες μας γιατί έβγαλε τον συγκεκριμένο λόγο και τι έλεγε στα υπόλοιπα λόγια του. Πως μπορώ να ξέρω εγώ που διαβάζω αυτά που γράφεις ότι τα λόγια του Ισοκράτη όπως παρουσιάζονται σήμερα δεν προκείπτουν από τα συμφραζόμενα και τα γενικότερα αίτια του λόγου και υπέστησαν αυτή την μεταβολή για λόγους συντομίας;

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More