Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Η γελοιοτητα της Ελληνικης Wikipedia

Το ότι η Ελληνική έκδοση της μεγαλύτερης ιντερνετικής εγκυκλοπαίδειας είναι απίστευτα φτωχή δεν είναι κάτι νέο.
Και δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση αφού οι άνθρωποι που την διαχειρίζονται είναι στενόμυαλοι και βάζουν το χεράκι τους ώστε να παραμένει σε αυτά τα άθλια επίπεδα.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η αγγλική έκδοση της έχει περισσότερες πληροφορίες ακόμα και για θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος.
Επιπλέον, στην Αγγλική έκδοση δεν γίνονται διακρίσεις και υπάρχουν πληροφορίες για τα πάντα: ακόμα και για επιχειρήσεις ή περιοδικά.
Αντίθετα οι Έλληνες διαχειριστές θεωρούν κάτι τέτοιο... διαφήμιση και ρίχνουν "ψαλίδι".
Επιλέγω να τους χαρακτηρίσω στενόμυαλους για να μην θεωρήσω ότι έχουν άλλους σκοπούς, πιο... προσοδοφόρους.

Σαν παράδειγμα αναφέρω την τράπεζα Eurobank. Στην αγγλική έκδοση υπάρχουν πληροφορίες και ιστορικό. Στην Ελληνική version δεν υπάρχει αυτή η τράπεζα!
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περιοδικά. Όλα τα ξένα υπάρχουν στην αγγλική έκδοση, αλλά κανένα, ούτε καν ελληνικό δεν υπάρχει στην Ελληνική.
Και για να δείτε το μέγεθος της υποκρισίας, την ίδια στιγμή που αποκλείονται τα έντυπα, περικλείονται τηλεοπτικοί σταθμοί όπως πχ το Mega Channel, o Antenna κα.

2 σχόλια:

Μάλλον σε κάποιον διαφεύγει το γεγονός ότι το περιεχόμενο της Wikipedia, σε οποιαδήποτε γλώσσα, γράφεται απο τους ίδιους τους χρήστες της άνευ πληρωμής. Λογικό είναι λοιπόν η Αγγλική έκδοση να έχει τα περισσότερα άρθρα από κάθε άλλη έκδοση, όπως και το να μην υπάρχει το κάθε άρθρο σε κάθε δυνατή γλώσσα.

Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά όλο το ποστ.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More