Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ηλεκτρονικοι προωθητες βιας (;)

Copy paste από το stop-indymedia.blogspot.com

Παρουσιάζουμε συγκεκριμένες δράσεις που ανέλαβαν κατά το παρελθόν αρχές τριών χωρών, σχετικά με τη λειτουργία των κατά τόπους Indymedia τα οποία έχουν κατηγορηθεί με στοιχεία γιά σαφή προώθηση τρομοκρατικών ενεργειών και υπόθαλψης τυφλής βίας:

ΙΤΑΛΙΑ:
-Στη γειτονική Ιταλία το αντίστοιχο τμήμα του Indymedia έχει κατηγορηθεί δημόσια από την Εισαγγελεία της Μπολόνια γιά υποστήριξη σε ισλαμιστές τρομοκράτες. Αυτός ήταν ο λόγος που η εισαγγελέας Μαρίνα Πλάτσι είχε ξεκινήσει έρευνα γιά το ρόλο του τοπικού Indymedia στην υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών με αφορμή την αποστολή ιταλών στρατιωτών στο Ιράκ. Το 2003, 17 βουλευτές της "Εθνικής Συμμαχίας" ζήτησαν να μπεί λουκέτο στο ιταλικό Indymedia, κάτι που δεν έγινε λόγω έντονης αντίδρασης από την αριστερή αντιπολίτευση.

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ:
- Στις 7 Οκτωβρίου 2004, το FBI έπαψε τη λειτουργία ορισμένων σέρβερς που υποστήριζαν ένα μεγάλο αριθμό ιστιοσελίδων Indymedia, με αποτέλεσμα να "κατέβουν" από το διαδίκτυο 20 περίπου ιστιοσελίδες της ηλεκτρονικής αναρχικής τρομοκρατικής γιάφκας. Η λειτουργία των σέρβερ του Ιντυμίντια επαναξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου αφού το FBI διεξήγαγε έλεγχο σε πληροφορίες που είχαν διακινηθεί στο δίκτυο, χωρίς να αποκαλύψει το λόγο της παρέμβασης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι λόγοι συνδέονταν με τους σκληρούς αντιτρομοκρατικούς νόμους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μπους έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου, καθώς και του γεγονότος ότι το δίκτυο Indymedia βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα παρακολούθησης του FBI γιά προώθηση εξτρεμιστικών ενεργειών. Αυτό έχει αποδειχθεί από σχετικό δημοσίευμα των Λος Άντζελες Τάϊμς σύμφωνα με το οποίο το δίκτυο του Indymedia βρίσκεται σε λίστα του FBI σχετιζόμενη με τρομοκρατική δράση και υπόθαλψη τρομοκρατικής δράσης.

- Το 2000, η αστυνομία του Λος Άντζελες διέκοψε προσωρινά τη δορυφορική σύνδεση στην οποία στηρίζονταν διαδικτυακά το τοπικό Indymedia επειδή χρήστες του είχαν αναρτήσει κείμενο, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής κάλυψης του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, στα οποία ανέφεραν την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών στο πάρκινγκ του συνεδριακού κέντρου.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ:
- Στη Βρετανία, τον Ιούνιο του 2005, η αστυνομία έπαψε τη λειτουργία ενός σέρβερ που υποστήριζε το βρετανικό Indymedia. Ο λόγος ήταν κείμενα που είχαν αναρτηθεί στο Indy του Μπρίστολ το οποίο καλούσε γιά τρομοκρατική επίθεση κατά εμπορικού τρένου ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιά τη σύνοδο των G8.

ΡΩΤΑΜΕ:
Εάν το Indymedia αντιμετώπισε πρόβλημα με τις αρχές στις παραπάνω χώρες γιά τους συγκεκριμένους λόγους, στην Ελλάδα γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός; Ιδιαίτερα σε μιά περίοδο πολύ σημαντική, στην οποία ο ρόλος της αναρχοαυτόνομης διαδικτυακής γιάφκας ξεσπεπάστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Ιδιαίτερα τώρα, που είναι ηλίου φαεινότερο ότι η συγκεκριμένη διαδικτυακή τρομοκρατική γιάφκα έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης γιά έκτροπα που έθεσαν, προς στιγμή, σε κίνδυνο το ίδιο το Δημοκρατικό πολίτευμα. Στο εξωτερικό υπήρξε αντίδραση των αρχών οι οποίες, πολύ σωστά, δεν ανέχθηκαν να βιάζεται η Δημοκρατία από μιά μειοψηφία ακραίων οι οποίοι επιθυμούν να φέρουν το χάος και την αναρχία, προωθώντας με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη βαρβαρότητα και τη βία. Στην Ελλάδα, όπως πάντα, κανένας δεν ανέλαβε ευθύνη. Ούτε καν ο Πρύτανης του ΕΜΠ το οποίο έχει την ευθύνη της διαδικτυακής υποστήριξης του Indymedia. Ο Κωνσταντίνος Μουντζούρης, ο οποίος έπρεπε ήδη να έχει υποβάλλει την παραίτηση του. Αντί αυτού, όχι μόνο παραίτηση δεν υπέβαλλε, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει εξηγήσεις και να μας πεί γιατί μέρος των χρημάτων του φορολογούμενου έλληνα πρέπει να πηγαίνουν στη φιλοξενία ιστιοσελίδων που εχθρεύονται τη συνοχή και την ηρεμία της ελληνικής κοινωνίας. Είναι υπόλογος και θα το θυμίζουμε σε κάθε περίσταση, μέχρις ότου να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που του αναλογούν. Καμία ανοχή.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More