Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Η Κυρία 0.0%. Ποιά είναι τελικά η Έλενα Σκορδέλη;

    Κύπρος, οκτώ χρόνια πριν:
Η επιτυχημένη παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του Αντέννα Κύπρου «Καλημέρα με τον Αντέννα» Κατερίνα Βάτη, αποχωρεί από την τηλεόραση λόγω της πρόσληψής της στην Κυπριακή Αστυνομία, σε θέση εκπροσώπου Τύπου. Την εκπομπή αναλαμβάνει μια –άγνωστη τότε- παρουσιάστρια, που από την πρώτη στιγμή επικρίνεται, όσο κανένας άλλος, στην τηλεοπτική ιστορία του νησιού. Το όνομα αυτής Έλενα Σκορδέλη!
Η σύγκριση με την προκάτοχό της είναι αναπόφευκτη, τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν και οι τηλεκριτικοί βρίσκουν στο πρόσωπό της, τη νέα τους μούσα. Σε πολύ μικρό διάστημα, η Σκορδέλη γίνεται θέμα συζήτησης για τα γλωσσικά της λάθη, τα θεϊκά της «μαργαριτάρια» και την τσιριχτή –συχνά στα όρια του εκνευριστικού- φωνή της. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τότε, ότι η Έλενα Σκορδέλη θα συλλαμβανόταν κάποια χρόνια μετά, ως ύποπτη για ηθική αυτουργία δολοφονίας;  
      Μετά  από τη θητεία της στον Αντέννα, η  Σκορδέλη, παίρνει μεταγραφή στο  ΣΙΓΜΑ, κανάλι του συγκροτήματος  ΔΙΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας  Χατζηκωστή. Η παρουσιάστρια, σύντομα  αναλαμβάνει τα «μικρά» δελτία του  σταθμού, γεγονός που προκαλεί το ενδιαφέρον των τηλεκριτικών, που τη βλέπουν για πρώτη φορά, σε δημοσιογραφικό ρόλο.
Γενική παρατήρηση; Η Σκορδέλη είναι σαφώς καλύτερη, στηριζόμενη στο γνωστό autocue και απαλλαγμένη από το άγχος του αυτοσχεδιασμού, στον πρωινό «καναπέ».
Λίγο καιρό αργότερα, τη βλέπουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, το οποίο είναι παραδοσιακά πρώτο στις μετρήσεις της AGB. «Προσωπική επιλογή του Άντη», θυμούνται σήμερα υπάλληλοι του συγκροτήματος. Επίσης, αντικαθιστά το δίδυμο της πρωινής ζώνης του σταθμού, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπενθυμίζοντας σε τηλεθεατές και τηλεκριτικούς τις «ένδοξες» στιγμές της στη συγκεκριμένη ζώνη.
      Σύντομα, η είδηση σκάει σαν βόμβα:
  Η Έλενα Σκορδέλη είναι πλέον μέτοχος του σταθμού, έχοντας αγοράσει ένα σημαντικό μερίδιο των μετοχών. Το γεγονός γίνεται θέμα συζήτησης, ενώ η δημοσιογράφος παρουσιάζεται σε σατιρικές στήλες, ως η νέα μεγάλη δύναμη στο συγκρότημα. Κάποιοι έχουν εύλογα ερωτήματα, κάποιοι άλλοι απλά χαμογελούν.
Οι φήμες λένε ότι η οικογένεια Χατζηκωστή, είναι δυσαρεστημένη από την εξέλιξη αυτή, μιας και η Σκορδέλη δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων την ιδιοκτησία, για τις προθέσεις της. Σύντομα έρχεται η απομάκρυνση της από τα δελτία και ακολουθεί η απόλυσή της. Τα δημοσιεύματα είναι πολλά: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μέτοχος συγκροτήματος απολύεται από αυτό» λένε κάποιοι. Κάποιοι ισχυρίζονται ακόμα, ότι σε συνάντηση της Σκορδέλη με τον Άντη Χατζηκωστή, στο γραφείο του δεύτερου,  οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί.
      Το 2008 συνεχίζει να μας επιφυλάσσει  τηλεοπτικές εκπλήξεις και κεντρικό πρόσωπο είναι και πάλι η Έλενα  Σκορδέλη. Υπογράφει συμφωνία συνεργασίας  με το νεοσύστατο PLUS TV, που δύσκολα ξεπερνά το 3% στις μετρήσεις τηλεθέασης. Οι αντιδράσεις ποικίλουν. Με ειρωνική διάθεση κάποιοι, σχολιάζουν ότι για πρώτη φορά στην τηλεοπτική ιστορία, παρουσιάστρια είναι μέτοχος καναλιού και εργοδοτείται σε αντίπαλο κανάλι!
Μάλιστα, λόγω και της έλλειψης προσωπικού στο μικρό κανάλι, η Σκορδέλη, αναλαμβάνει τόσο την πρωινή ζώνη, όσο και βραδινή εκπομπή. Τα νούμερα και των δύο εκπομπών είναι απογοητευτικά και λίγο καιρό αργότερα, η βραδινή εκπομπή κόβεται, ενώ το μαγκαζίνο μεταφέρεται στην απογευματινή ζώνη, όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα. Σε ένα κακόγουστο και φτηνό στούντιο, η Σκορδέλη φαίνεται να παλεύει καθημερινά μόνο και μόνο για να περνά την ώρα της, σε μια εκπομπή που ξέρει ότι ελάχιστοι παρακολουθούν.
Μάλιστα, γύρω στο τέλος της περασμένης τηλεοπτικής σεζόν, η μέτρηση της AGB ένα συγκεκριμένο απόγευμα, δείχνει 0% για την εκπομπή της Σκορδέλη, κάτι που σχολιάζεται αρκετά από τις τηλεοπτικές στήλες των εφημερίδων! Σε δηλώσεις της η ίδια, υποστηρίζει ότι είναι αδύνατον να είναι πραγματικό το νούμερο αυτό και πως προφανώς πρόκειται για λάθος….
21 Ιανουαρίου 2010:
Μετά από έντονη φημολογία τις τελευταίες μέρες, η Έλενα Σκορδέλη και ο αδελφός της Τάσος Κρασοπούλης συλλαμβάνονται από την Κυπριακή Αστυνομία ως ύποπτοι για ηθική αυτουργία στην υπόθεση δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή. Μετά από συμπερίληψη του ενός εκ των τριών συλληφθέντων για τη δολοφονία Θάνου Χατζηγεωργίου σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ο εν λόγω κατηγορούμενος παραδέχεται την εμπλοκή του στην υπόθεση  και κατονομάζει τα δύο αδέλφια ως ηθικούς αυτουργούς, λέγοντας ότι οι δύο τους είχαν υποσχεθεί σε αυτόν και στους υπόλοιπους δράστες το ποσό των €50 000, καθώς και την εφ όρου ζωής εργοδότησή τους στο ΣΙΓΜΑ.

by Mediasoup  (συντάκτης Σταύρος Σταύρου)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More