Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Second Skin, όταν ο φετιχισμός εισβάλλει στην mainstream Eurovision

Και ξαφνικά το όνομα "Second Skin" το μαθαίνει και η κουτσή γιουροβιζιοφάν Μαρία. Η Σάννι Μπαλτζή και η Ιωάννα Μεταξά (πάνω φωτό) αποτελούν το γυναικείο δίδυμο που θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision και επέλεξαν την παραπάνω ονομασία για το γκρουπάκι τους. Μόνο που δεν είναι πρωτότυπη Εδώ και δύο χρόνια το όνομα Second Skin είναι συνδεδεμένο με underground κλαμπ που λειτουργεί στο Γκάζι.

Η ονομασία αυτή όμως έχει κι άλλη ιστορία.
Μεταφράζοντας την σημαίνει "δεύτερο δέρμα" και είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται έντονα στην Αγγλική fetish σκηνή. Παραπέμπει στα ρούχα που είναι φτιαγμένα κυρίως από λάτεχ (λόγο της τέλειας εφαρμογής πάνω στο σώμα μιας και γίνονται ένα με αυτό).
Ένα από τα πιο μεγάλα περιοδικά της Αγγλίας που ασχολείται με το fetish clothing είναι το Skin Two (δεξιά φωτό) που πολύ απλά μεταφράζεται σε "δέρμα νο2". Και προφανώς ήταν αυτό που ενέπνευσε τους δημιουργούς του ελληνικού club (που χαρακτηρίζονται από τα extreme ντυσίματα τους όπως ο dj Γιώργος Φακίνος που βλέπετε στην αριστερή φωτό) για να πλάσουν τον τίτλο Second Skin.


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More