Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Η αριστερόστροφη υποκρισία της δεξιάς τσέπης


Στην εικόνα αριστερά βλέπουμε την μακέτα του γηπέδου που θέλει να χτίσει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό. Αυτή που ακολουθεί είναι η τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται και για την κίνηση των 130 ανθρώπων που μπλόκαραν το έργο: «Έστω και καθυστερημένα, επισήμως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες που διεκδικούν πράσινο και όχι εμπορικό κέντρο στον Ελαιώνα, δεν είναι εχθροί του νέου γηπέδου της ομάδας. Ελπίζουμε σύντομα να αναγνωρίσουν και επισήμως τον πραγματικό εχθρό και τον υπεύθυνο των μέχρι τώρα καθυστερήσεων. Τον μεγαλοεργολάβο κ. Βωβό, που με την κάλυψη του Δημάρχου της Πόλης, κρατά σε ομηρία τη διπλή ανάπλαση. Σε κάθε περίπτωση, η δική μας υπομονή στην υπόθεση αυτή παραμένει ανεξάντλητη. Στο βαθμό που η ΠΑΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο άμεσης έναρξης των εργασιών για το γήπεδο, αποσυνδεδεμένο από το εμπορικό κέντρο του κ. Βωβού, εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε θετικά και δημιουργικά σε αυτή την κατεύθυνση».

Κρατήστε ειδικά την ατάκα
"οι πολίτες που διεκδικούν πράσινο και όχι εμπορικό κέντρο στον Ελαιώνα"
και ρίξτε μιά ματιά στο πως είναι σήμερα η περιοχή:




Και τώρα τα κρίσιμα ερωτήματα:
Κύριε Τσίπρα -που η πρώτη αντικαθεστωτική πολιτική σας πράξη ήταν να διεκδικήσετε το δικαίωμα στην κοπάνα από το σχολείο (δικά σας λόγια σε συνέντευξη στην Αννα Παναγιωταρέα κατά την διάρκεια των καταλήψεων του 1991)- γιατί ξαφνικά τόσο ενδιαφέρον για μία περιοχή νεκρή εδώ και τόσα χρόνια; Μία περιοχή που το μόνο πράσινο που έχει είναι η χλόη με λίπασμα από νεκρά ποντίκια;

Εγώ που ζω λίγα μέτρα μακριά έχω κυριολεκτικά αφοδευμένο τον κάθε Βωβό που μπορεί να έχει οικονομικά οφέλη από την στιγμή που το δικό του κέρδος θα βελτιώσει και το δικό μου επίπεδο ζωής.

Εσείς γιατί κόπτεστε;
Επειδή θα γίνει εμπορικό κέντρο και θα περάσουν κρίση τα μικρά καταστήματα στον Βοτανικό; Δηλαδή τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν δεν τις υπολογίζετε;

Αν εκεί που βρίσκονται όλες αυτές οι τρώγλες ανοίξουν μαγαζιά 10 ιδιώτες αυξάνοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό των καταστημάτων στην περιοχή ποιά θα είναι η θέση σας;

Και μην πείτε πάλι περί πράσινου και ανάπλασης. Και πέντε δέντρα να μπουν, πάλι θα είναι περισσότερα από αυτά που υπάρχουν εδώ και κάτι 10ετίες στην περιοχή. Μία περιοχή που την είχατε γραμμένη στα παλαιότερα των αριστερών υποδημάτων σας ώσπου είδατε ψηφοθηρικό ψωμί.
Γιατί το λέω "ψηφοθηρικό ψωμί;"
Πολύ απλά γιατί η παραπάνω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε μετά την έκληση της ΠΑΕ ΠΑΟ για συζήτηση μεν αλλά ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν κάνει πίσω στο θέμα του εμπορικού κέντρου.
Τι στοίχημα ότι σιγά σιγά ο Αλαβάνος, ο δήθεν αρχηγός Τσίπρας και τα άλλα στελέχη με τις δεξιές τσέπες θα κάνουν γαργάρα το ζήτημα;
Τι στοίχημα ότι θα κάνουν διαπραγμάτευση για 20 επιπλέον δεντράκια και πως όταν γίνει δεκτό το αίτημα θα δώσουν το ok για να γίνει το κέντρο του Βωβού;
Τι στοίχημα ότι θα κανονισουν να πάρουν μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο σε καλύτερη τιμή κάποιοι από τους 130;
Τι στοίχημα ότι αυτοί οι κάποιοι θα είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;
Υποκριτές.

9 σχόλια:

Τα γράφεις πολυ καλά.
Θα θελα να αντιγράψω την δήλωση Συριζα για να βάλω ενα θεματάκι.
Μιλάει για ομηρία !
Χα ! Ωραία, ο άλλος κραταει όμηρους και όχι αυτός !
Γελάσαμε κε. Τσίπρα.

Μπραβο σας πολυ καλο
το ανεβάζω

Συνχαρητήρια για την ανάρτηση !
Θα σου ''κλέψω'' καμιά φωτογραφία για να δείξω και στο δικό μου βλογ πως είναι η περιοχή.
Να΄σαι καλά!

Επειδή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις θα στα πώ ωμά.
Σημείο πρώτο: Προτιμάς την "πολυτελή" εμφάνιση της χαβούζας από τσιμέντο από την χαβούζα που ε΄ναι σήμερα. Προβλημά σου. Εγώ διεκδικώ έναν πνεύμονα πρασίνου σε μια πολή που έχει από τα μικρότερα ποσοστά ελεύθερων χώρων ανά κάτοικο στον κόσμο,
Σημείο δεύτερο: Μήπως κάποιοι στην περιοχή έχουν κάποιες ιδιοκτησίες εκτός σχεδίου που αν γίνει η λεγόμενη διπλή ανάπλαση θα γίνουν οικόπεδα φιλέτα;
Σημείο τρίτο: Μάλλον δεν κατάλαβες ότι υπάρχουν και κάποιοι που τον έχουν χεσμένο και τον Τσίπρα και τον Βωβό. Γιατί δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το παιχνίδι που πραγματικά παίζει. Αλλά χωνεψέ το. Έτσι και γίνει πραγματικότητα το σχέδιο "ανάπλασης" μαύρο φίδι που σας έφαγε. Θα καταντήσετε κάποια στιγμή χειρότερα από την Κυψέλη...

@ Μανόλη Βασιλάκη
Λες:
"Προτιμάς την "πολυτελή" εμφάνιση της χαβούζας από τσιμέντο από την χαβούζα που είναι σήμερα."

Φίλε μάθε που πρέπει να βάζεις εισαγωγικά. Δεν πάνε στην λέξη "πολυτελή" αλλά στην λέξη "Χαβούζα", σύμφωνα με το νόημα που θέλεις να δώσεις. Κι αυτό γιατί όταν γίνει το γήπεδο θα πάψει να είναι πραγματική χαβούζα. Και ναι προτιμώ την "πολυτελή" όπως λες εμφάνιση από τα ψωφίμια και τα ποντίκια που κρύβουν ένα; σωρό κινδύνους.

Ακόμα λες: "Μήπως κάποιοι στην περιοχή έχουν κάποιες ιδιοκτησίες εκτός σχεδίου που αν γίνει η λεγόμενη διπλή ανάπλαση θα γίνουν οικόπεδα φιλέτα;"
Και εσένα τι σε νοιάζει; ή μήπως είσαι κι εσύ του σκεπτικού "Α... γιατί πήρε ο γείτονας Μερσεντές κι εγώ δεν έχω; Θεέ μου, κάνε να του καεί η μηχανή"



Λες στην εισαγωγή σου:
"Επειδή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις θα στα πώ ωμά"
και κλείνεις λέγοντας
"Αλλά χωνεψέ το. Έτσι και γίνει πραγματικότητα το σχέδιο "ανάπλασης" μαύρο φίδι που σας έφαγε. Θα καταντήσετε κάποια στιγμή χειρότερα από την Κυψέλη..."

Αφού λοιπόν εσένα δεν σε αφορά καθόλου το θέμα τι ζόρι τραβάς και τα λες... ωμά;

Αλλά θα πεις ότι τόνισες πως "Εγώ διεκδικώ έναν πνεύμονα πρασίνου σε μια πόλη που έχει από τα μικρότερα ποσοστά ελεύθερων χώρων ανά κάτοικο στον κόσμο"
Σώπα ρε μεγάλε!!! Και θυμήθηκες να διεκδικήσεις τον πνεύμονα 30 χρόνια μετά;

Μάλλον κάνεις εσύ πως δεν καταλαβαίνεις.
Ακόμα και ο Τσίπρας με τους 132 βγαίνουν και λένε χύμα ότι δεν τους ενοχλεί το γήπεδο αλλά το εμπορικό κέντρο. Οπότε τι μας τσαμπουνάς ρε φίλε.
Ενημερώσου πρώτα και μετά μίλα.

Επειδή και πάλι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις θα στα κάνω πιο λιανά.
Η τσιμεντοποίηση του ελαιώνα θα επιβαρύνει ακάμα περισσότερο το αστικό περιβάλλον άρα θα επηρρεάσει και την δική μου ποιότητα ζωής.
Όσο για το "πολυτελή" χαβούζα ρώτα καλύτερα τους κατοίκους στην περιοχή της λεωφόρου. Και επειδή και πάλι δεν θα καταλάβεις σου το κάνω λιανά. Ξέρεις τι κυκλοφοριακή επιβάρυνση θα έχει η περιοχή αν υλοποιηθεί το σχέδιο; Καταλασβαίνεις ότι τα δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που θα εισρέουν κάθε μέρα στην περιοχή δημιουργούν ρύπους; Καταλαβαίνεις ότι το τσιμέντο ανεβάζει την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και ότι είναι παράγοντας μόλυνσης; Όσο για τον Τσίπρα και την θέση που πήρε για το γήπεδο, άστο. Ψάχνει για καμιά ψήφο. Οι δημποοσκοπήσεις βλέπεις. Και βλέπω ότι δεν σε απασχολεί καθόλου το γεγονος ότι η Αθήνα είναι από τις πόλεις με την μικρότερη αναλογία ελεύθερων χώρων και πράσινου ανά κάτοικο. Μόνο τα εκτός σχεδίου οικόπεδα σε απασχολούν που θα γίνουν φιλέτα. Και κάτι άλλο: Προσωπικά δεν έχω ούτε αυτοκίνητο, και χέστηκα και για τα πλούη και για ην Μερσεντές του γείτονα. Αλλά με απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια το θέμα των ελεύθερων χώρων και του αστικού πρασινου. Και δεν με ενδιαφέρει η ψήφος των οπαδών για να γίνω αρεστός. Εκφράζω την αποψή μου και θα την λέω. Και σε όποιον αρέσει.

Πάμε πάλι

"Όσο για το "πολυτελή" χαβούζα ρώτα καλύτερα τους κατοίκους στην περιοχή της λεωφόρου."
Δεν χρειάζεται να ρωτήσω. Έγινα δημοσκοπήσεις και το 80% των Αθηναίων επιθυμεί να γίνει το έργο.

"Ξέρεις τι κυκλοφοριακή επιβάρυνση θα έχει η περιοχή αν υλοποιηθεί το σχέδιο; Καταλασβαίνεις ότι τα δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που θα εισρέουν κάθε μέρα στην περιοχή δημιουργούν ρύπους;"
Δηλαδή αυτά τα αυτοκίνητα και αυτοί οι ρύποι τώρα δεν υπάρχουν; Θα δημιουργηθούν αν γίνει εκεί το γήπεδο κ το εμπορικό;

"Και βλέπω ότι δεν σε απασχολεί καθόλου το γεγονος ότι η Αθήνα είναι από τις πόλεις με την μικρότερη αναλογία ελεύθερων χώρων και πράσινου ανά κάτοικο."
Δεν χρειάζεται να σουθ απαντήσω. Απλά σε παραπέμπω σε ολόκληρο ποστ http://panic-gr.blogspot.com/2009/02/blog-post_09.html
γιατί δυστυχώς βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Ρε πάνικ, φοιτητής από την Πάτρα είμαι, διαβάζω το blog σου, αλλά άσε με να διαφωνήσω για τον Ελαιώνα.
1) Η επιτροπή των κατοίκων για τον Ελαιώνα, προϋπήρχε (αν δεν κάνω λάθος από το 1998) του θέματος που προέκυψε με το γήπεδο, τον Βωβό, το Mall κτλ.
2)Η επιτροπή από την αρχή της ίδρυσής της, διεκδικούσε τη δημιουργία πάρκου στην περιοχή, κάτι, το οποίο, προφανώς δεν έγινε πραγματικότητα
3)Αυτή η τακτική, "αφήνω κάτι να σαπίσει και στο τέλος όποια λύση και να προτείνω να γίνει αποδεκτή", την έχουμε φάει στη μάπα με όποιο μείζων ζήτημα υπάρχει. Ασφαλιστικό, παιδεία, ολυμπιακή κτλ. Έτσι η σαπίλα λειτουργεί σα θηλιά και γλιτώνεις και τις αντιδράσεις του κόσμου
4)Μάλλον ψευτοδίλλημα μου κάνει, αφού μπαίνεις στη διαδικασία να διαλέξεις Βώβός+τσιμέντο ή τρωκτικά+μπάζα, ενώ η λύση βρίσκεται κάπου αλλού (πάρκο+ελεύθερος χώρος πρασίνου κτλ.)
5)Γι'αυτό ας κοιτάξουμε το τι θέλουμε πραγματικά για να ανέβει το επίπεδο ζωής μας και ας ξεφύγουμε από τέτοια ψευτοδιλλήματα.

@ Ανώνυμο
κατ αρχας σου βγάζω το καπέλο για τον τρόπο που μιλάς κ διαφωνείς.
Εχεις επιχειρήματα και τα χρησημοποιείς σεβόμενος τον άλλο αν και διαφωνείς.

Αφού λες οτι διαβάζεις μπλογκ τότε θα εχεις δει κ την θέση για τις αναπλάσεις που θεωρούμε ότι πρέπι να γινουν κ δεν εχουν γινει όπως Μητρπολιτικό πάρκο, ετοιμοροπα κτίρια στο κέντρο και άλλα πολλά.

Δυστυχώς χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία (που συνεπάγεται οικονομικά οφέλη) δεν γίνεται τίποτα ή έτσι νομίζω.

Όπως λες από το 98 υπάρχει θέμα στον ελαιώνα. Και δεν γίνεται τίποτα.

Συμφωνούμε ότι πρεπει να γίνουν πολλά.

Καλή συνέχεια φίλε

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More