Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Proximidade: η σειρά μου να κάνω απονομή



Πριν λίγα χρόνια μου έδωσαν ένα βραδείο σαν αναγνώριση της δουλειάς μου. Δεν παραμύθιασα ποτέ τον εαυτό μου. Εκείνη την χρονιά δεν μου άξιζε. Μου άξιζε ένα χρόνο νωρίτερα αλλά υπήρχε... σειρά προτεραιότητας! Γι' αυτό και διόρθωσαν το λάθος στην επόμενη απονομή, αδικόντας όμως κάποιον άλλο. Έτσι επέλεξα εκείνο το βραβειάκι να το κάνω ένα ωραιότατο σουβέρ στο γραφείο του σπιτιού μου.

Αυτό που μου αποδόθηκε τώρα από δύο bloggers, το Proximidade, είναι πραγματικά σημαντικό γιατί 1ον οι άνθρωποι δεν με ξέρουν και δεν έχουν καμία υποχρέωση να με τιμήσουν και 2ον και κυριότερο το μόνο κριτήριο τους είναι αυτό που βλέπουν μέσα σε αυτό το blog.



Το βραβείο Proximidade περιγράφεται ως εξής:

«Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα. Την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι .Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο! Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες. Παρακαλώ δώστε περισσότερη προσοχή σ' αυτούς τους συγγραφείς! Αυτό το βραβείο για Blog, πρέπει να δοθεί σε οκτώ αγαπημένους σας bloggers, και οι οποίοι με τη σειρά τους, θα το προτείνουν πάλι με τη σειρά τους, σε οχτώ αγαπημένους bloggers ο καθ’ ένας τους κ.ο.κ.»




Είναι λοιπόν η σειρά μου να το δώσω σε 8 bloggers. Και αυτό είναι ίσως το μόνο άσχημο της υπόθεσης καθώς μπορεί να αδικήσω ή να ξεχάσω κάποιον. Θα προτιμούσα να μην υπήρχε περιορισμός αλλά αν και είναι εύκολο να το δώσω σε περισσότερους θα προτιμήσω να σεβαστώ την έμπνευση του δημιουργού. Θα εξηγήσω, ωστόσο, γιατί το δίνω στον εκάστοτε blogger. Βασικές λεπτομέρειες: δεν γνωρίζω προσωπικά κανένα και η σειρά αναφοράς είναι τυχαία.

Ο Βλαχοκυριλές έχει πολύ μεράκι, είναι πολύ πιο αντικειμενικός από όσο δείχνει το όνομα του blog του και έκανε την μεγαλύτερη επιτυχία της blogόσφαιρας: κατάφερε με ένα ποστ (την δηλωμένη φάρσα του online στοιχήματος για το αν θα καιγόταν για δεύτερη φορά το δέντρο του Κακλαμάνη) του να ξεμπροστιάσει τους δήθεν δημοσιογράφους της τηλεόρασης που παραπληροφόρησαν το κοινό μεγιστοποιόντας μάλιστα το ανύπαρκτο θέμα και χωρίς να μπουν στον κόπο να κάνουν το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει ένας δημοσιογράφος: να διασταυρώνει την πληροφορία του.

O "γιατρός" με τις συνεδρίες του ξεχώρησε για την πρωτοτυπία του και συνέχισε εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το blog του με έξυπνο χιούμορ. Είναι ένας εξαιρετικός γραφίστας με ταλέντο και κείμενο που θα πρέπει να ζηλεύουν πολλοί και καλά δημοσιογράφοι. Η επισήναψη που μπήκε στο blog του (προφανώς λόγο αντιδράσεων κομπλεξικών αναγνωστών) πρέπει να εκληφθεί ως ένας επιπλέον τίτλος τιμής.

βγάζουν στην φόρα πολλά που κάποιοι άλλοι θα προτιμούσαν να έμεναν κρυφά (κι ας είναι δουλειά τους η ενημέρωση). Και έχουν και χιούμορ όταν χρειάζεται!

Ενημερωτικό, σατιρικό, κουσκουσιάρικο και με εξαιρετικό όνομα! Αν και ανεβάζει πολλές αναρτήσεις την ημέρα καταφέρνει να κρατά το επίπεδο του και δεν έχει νέα ποστ απλά για να έχει νέα ποστ!

Είναι από τα πολιτκά blogs που ξεχωρίζουν για την σοβαρότητα και την εγκυρότητα.

Σταθερές απόψεις, αντικειμενικός, μερακλής αλλά έχει κι ένα κουσούρι. Γουστάρει πολύ την Πετρούλα lol. Τους το μοιράζω γιατί έχουν τα πιο σπιτρόζικα ονόματα! Εξαιρετικά ερωτήματα για να γίνουν πολύ ενδιαφέρουσε συζητήσεις. Mindfloga όνομα και πράγμα

4 σχόλια:

Ολα καλά αλλά οι "Ανεργοι Δημοσιογράφοι", στην υπόθεση αυτή:

http://aratepylas.blogspot.com/
2009/01/blog-post_8871.html

απεδείχθη ότι οχι μόνον δεν τήρησαν την δεοντολογία αλλά επιχείρησαν και λογοκρισία των σχολίων. Αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη αφού τους ξεμπρόστιασε ο Κρόγιας κι εγώ. Αυτά για την ιστορία.

Φίλε Παν, όπως και νάχει η αναγνώριση ανιδιοτελούς εκτίμησης, είναι βραβείο...
Όταν αυτή συνοδεύεται και από... κάτι τις, όπως το κίτρινο τετραγωνάκι, έχεις κάτι να στη θυμίζει, κάθε φορά που κάθεσαι μπροστά στην οθόνη.

Είσαι ο δεύτερος φίλος που γίνεσαι αφορμή γι' αυτό, σε μένα...
Νάσαι καλά και σ' ευχαριστώ για την τιμή...

Να σημειώσω κάτι.
Τα μικρότερα γράμματα δεν σημαίνουν τίποτα. Έγαφε σκάλωμα το pc ή το blogspot και έκανε διάφορα τρελα

Φίλε Παν, προσωπικά δεν έχω τέτοια προβλήματα.
Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που τους λέει κάτι το μέγεθος των γραμμάτων και όχι το περιεχόμενο του μηνύματος.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More