Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Το Facebook αλλάζει σημαντικά... χάρη των χρηστών

Αλλαγές στο FacebookΗ δημοφιλέστερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των χρηστών, αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές.

Στελέχη διαχείρισης του Facebook ανακοίνωσαν ότι φέρνουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στη διάθεση των χρηστών και μελών της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας, μέσω του κουμπιού like ή dislike.

Με το πάτημα του κουμπιού, οι χρήστες θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και να γίνουν οπαδοί - fan - σελίδων από επιχειρήσεις, οργανισμούς και οργανώσεις, που διαφημίζουν τα εμπορικά τους σήματα στο Facebook.

Μέσω του Facebook, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν like ή dislike σελίδες που οι φίλοι τους έχουν αναρτήσει στο προφίλ τους, μέσω του ALEX LI - ενός νέου λογισμικού που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Προηγουμένως, τα μέλη μπορούσαν να εγγραφούν σε σελίδες με το πάτημα ενός κουμπιού - ετικέτα "Γίνε Fan". Πλέον, αυτό το κουμπί διαβάζει και το "Like". Όταν κάποιος δηλαδή κάνει κλικ σε αυτό κουμπί, το Facebook θα προσθέτει τις σελίδες στο σχετικό τμήμα του προφίλ με τις "Πληροφορίες".

Επιπλέον, στο Facebook έχει προστεθεί νέος τύπος σελίδας που ονομάζεται "Κοινότητα" και ωθεί ανθρώπους να συγκεντρωθούν ουσιαστικά γύρω από ένα κοινό ενδιαφέρον ή θέμα της αρεσκείας τους.

"Οι κοινοτικές σελίδες είναι ακόμα σε μορφή beta, αλλά μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κάνουμε καλύτερη συλλογή των κοινών γνώσεων σε ένα θέμα", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Τέλος, στο Facebook έχει προστεθεί ένα νέο στοιχείο ελέγχου της ιδιωτικής ζωής... που επιτρέπει σε μέλη να κρύβουν τις λίστες των φίλων τους.

Hellenic Business

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More