Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Βίαζαν τις ανήλικες κολυμβήτριες της εθνικής ομάδας


ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ σωματικής βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων ζουν οι κολυμβήτριες της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών με θύτες τους προπονητές τους, αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC. Τα τελευταία χρόνια, η αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης έχει υποχρεωθεί να απομακρύνει από τις τάξεις της τουλάχιστον 36 προπονητές έπειτα από... καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και ανήλικων κολυμβητριών.

Σύμφωνα με το ΑΒC, δεκάδες οικογένειες έχουν καταθέσει μήνυση κατά της ομοσπονδίας. Σε μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων εμπλέκεται ο προπονητής Αντι Κινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξη.

Ανάμεσα στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν εις βάρος του 62χρονου Κινγκ ξεχωρίζει η περίπτωση μιας νεαρής κολυμβήτριας η οποία διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις μαζί
του, έμεινε έγκυος στα 14 της χρόνια και αναγκάσθηκε να κάνει άμβλωση. Εξίσου σκανδαλώδης είναι η περίπτωση του Μπράιαν Χίντσον, ο οποίος επί χρόνια βιντεοσκοπούσε κρυφά τις αθλήτριές του γυμνές στα αποδυτήρια, είχε κακοποιήσει κάποιες από αυτές, ενώ προωθούσε το βιντεοσκοπημένο υλικό σε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Ο Χίντσον καταδικάστηκε σε 33 χρόνια κάθειρξη. Κατά το ΑΒC, αυτοί οι δύο προπονητές άλλαζαν συχνά πόλεις και ομάδες καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατούν τις δραστηριότητές τους στο σκοτάδι.
kontiloforos

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More